Eine blaues Glühbirnen-Symbol

ENERGIE-EFFICIËNTIE

Gecertificeerd energie- en milieubeheer.

  1. Duurzaamheid
  2. Interne initiatieven
  3. Energie-efficiëntie

EFFICIËNTIE IS ENERGIE SPAARZAAM GEBRUIKEN.

Een duurzame productie begint voor ons al voor we grondstoffen verwerken tot producten: de installaties in onze vestigingen spelen ook een grote rol in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen. Daarom zetten wij ons in om energie efficiënt te gebruiken en de energievoetafdruk van onze vestigingen voortdurend te verbeteren.

Wij zijn er al in geslaagd om onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik aanzienlijk te reduceren dankzij verschillende moderniseringsmaatregelen. Maar we zijn er nog niet: met regelmatige audits bekijken we hoe we nog beter kunnen doen.

Grafik mit Kennzahlen zur Energieeffizienz
Grafik mit Kennzahlen zur Energieeffizienz
Grafik mit Kennzahlen zur Energieeffizienz

850 TON CO2 PER JAAR

... wordt bespaard door onze vestiging in Krumbach dankzij een efficiënter energiebeheer en uiteenlopende moderniseringsmaatregelen.

    

1.120 TON CO2 PER JAAR

... wordt bespaard door onze vestiging in Krumbach dankzij een efficiënter energiebeheer en uiteenlopende moderniseringsmaatregelen.

    

223.440 KILOWATTUUR ELEKTRICITEIT PER MAAND

... wordt ter plaatse opgewekt voor de productie in Krumbach, Vechta en Langenau met behulp van warmtekrachtkoppeling.

    

3 NIEUWE BOILERS

... zijn geïnstalleerd in de vestigingen in Krumbach, Vechta en Mollet del Vallès om een efficiëntere verwarming mogelijk te maken.

    

588.416 KILOWATTUUR AAN AFVALWARMTE VAN DE PRODUCTIE

... wordt elke maand gebruikt voor verwarming in de vestigingen in Krumbach, Vechta en Mollet del Vallès.

8 VESTIGINGEN VAN ONZE DIVISIE MOLDING

… hebben sinds 2016 in onafhankelijke energieaudits hun energie-efficiëntie laten beoordelen - en hebben maatregelen voor verbetering geïdentificeerd: Anetz, Huarte, Krumbach, Langenau, Mainleus, Mollet del Vallès, Saint-Sébastien-sur-Loire en Vechta.

    

19 NIEUWE VACUÜMPOMPEN

.... in de productievestigingen in Langenau, Krumbach, Vechta, Saint-Sébastien-sur-Loire en Mollet del Vallès verbruiken alleen elektriciteit op aanvraag en besparen zo Energie.

    

1.624 NIEUWE LEDLAMPEN

... vervangen de minder efficiënte gloeilampen in onze vestigingen in Krumbach, Vechta, Mollet del Vallès, Huarte en Saint-Sébastien-sur-Loire. Op die manier besparen we 45.991 kilowattuur per maand.

    

9 ELEKTROMOTOREN

... in de productievestigingen in Langenau, Krumbach, Vechta, Saint-Sébastien-sur-Loire en Mollet del Vallès verbruiken alleen elektriciteit op aanvraag en besparen zo energie.