OVER ONS

 1. Bedrijf
 2. Over ons

EEN FAMILIEBEDRIJF VERENIGT TRADITIE EN INNOVATIE.

Storopack is een specialist op het gebied van beschermende verpakkingen en technische vormdelen. Aangezien wij een internationaal opererend familiebedrijf zijn, spelen traditie en innovatie bij al onze activiteiten een belangrijke rol. Wij streven ernaar onze klanten de perfecte beschermende verpakkingsoplossing te bieden en hen langdurig te ondersteunen – deze visie ligt ten grondslag aan al onze activiteiten.

Storopack werd in 1874 als familiebedrijf opgericht, opereert sinds 1959 onder de bedrijfsnaam Storopack Hans Reichenecker GmbH en is in het Duitse Metzingen gevestigd. Het bedrijf is opgedeeld in twee divisies: de Molding-divisie produceert op maat gemaakte beschermende verpakkingen en technische vormdelen van expansieschuim voor uiteenlopende branches.

De Packaging-divisie biedt flexibele beschermende verpakkingen aan zoals luchtkussens, papieren buffers, verpakkingssystemen op basis van PU-schuim, verpakkingschips en de integratie hiervan in bestaande verpakkingsprocessen.

Dankzij gecertificeerde productiefaciliteiten en locaties over de hele wereld, beschikt Storopack over een gedecentraliseerde structuur en staat altijd dicht bij de klant. 2.430 medewerkers zijn op 68 locaties in 19 landen wereldwijd werkzaam en onze producten zijn in ruim 60 landen verkrijgbaar. Als een internationaal familiebedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid jegens de maatschappij en de economie en willen hier actief vorm aan geven. Onze visies & richtlijnen vormen de basis voor onze activiteiten.

VIDEO

ONZE MOLDING-DIVISIE

De Molding-divisie produceert op maat gemaakte beschermende verpakkingen, verpakkingen met temperatuurcontrole en technische vormdelen van de kunststoffen EPS, EPP, Neopor® en Piocelan®. Tot de typische toepassingen behoren automotive, farmaceutische producten en voedingsmiddelen. Ze worden tevens gebruikt voor de verpakking van grote apparaten, informatie- en communicatietechnologie, elektronica, temperatuurgevoelige medicijnen en voedingswaren alsook binnen andere branches.

Wij werken in ons technologiecentrum met geavanceerde technologieën: dankzij onze CAD-ontwikkelingsafdeling, constructiemogelijkheden voor prototypen, het prototypecentrum met een CNC freesmachine, ons testlaboratorium met valproefsysteem en de klimaatkamer voor temperatuursimulatie, ontwikkelen, produceren en testen wij onze producten altijd op basis van de hoogste standaarden. De Molding-divisie bestaat uit gecertificeerde productielocaties in Europa en China.

ONZE PACKAGING-DIVISIE

De Packaging-divisie biedt flexibele beschermende verpakkingen zoals luchtkussens (AIRplus®), papieren buffers (PAPERplus®), PU-schuimbuffers (FOAMplus®) en verpakkingschips (Alta S® en Renature®). Op basis van een uitgebreide analyse van bestaande verpakkingsprocessen waarbij rekening wordt gehouden met de aspecten snelheid en flexibiliteit alsook ergonomie, efficiëntie en doeltreffendheid bij het verpakkingsstation (Working Comfort®) zijn wij in staat onze klanten te voorzien van een uitrusting die is toegesneden op hun behoeften.

Of het nu gaat om individuele verpakkingsstations of complete verpakkingslijnen, handmatige, semi-automatische of volledig geautomatiseerde verpakkingssystemen: onze technici zullen het beschermende verpakkingsproces altijd optimaliseren, zodat wij onze klanten te allen tijde de beste oplossing kunnen bieden. De Packinging-divisie omvat locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië en de producten zijn verkrijgbaar in meer dan 40 landen.

FEITEN & CIJFERS

Algemeen

 • Opgericht in 1959 in Affaltrach nabij Heilbronn, Duitsland
 • 2.430 medewerkers (vanaf 2020)
 • 500 miljoen euro omzet (2020)
 • 68 locaties in de landen Australië, België, Brazilië, China, Duitsland, Frankrijk, VK, Hongkong, India, Italië, Japan, Canada, Zweden, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, Turkije, VS

Raad van commissarissen

 • Hans Reichenecker (voorzitter)
 • Rudolf Bezler
 • Volker Stauch

Zakelijke afdelingen

 • Andreas Baumgarth (directeur digitalisering)
 • Stefan Kleemann (financieel directeur, hoofd corporate controlling)
 • Astrid Winkeler (hoofd zakelijke communicatie & marketing)
 • Rainer Nawroth (hoofd human rescources)
 • Thomas Mühleisen (hoofd IT)
 • Kaja-Maria Pfeiffer-Heuser (hoofd inkoop)
 • Dr. Klaus Falger (hoofd Corporate SCIP)
 • Oliver Donth (hoofd dienstverlening & logistiek)

Raad van bestuur

 • Hermann Reichenecker (voorzitter van de raad van bestuur, directeur Packaging-divisie)
 • Verena Reichenecker (directievoorzitter, directeur Molding-divisie)