Storopack start proefproject met Kärcher

Persbericht november 2023

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. RENATURE 3D proefproject Kärcher

Voor het eerst vervangt Kärcher een bestaande EPS-verpakking door RENATURE® 3D, de nieuwe duurzame oplossing van Storopack.

Metzingen, november 2023. In een gezamenlijk proefproject van Storopack en Kärcher worden EPS-verpakkingen voor het eerst vervangen door de nieuwe duurzame oplossing RENATURE® 3D van Storopack. Het product dat hiermee zal worden verpakt, is de SC3-stoomreiniger van Kärcher. Beide ondernemingen zetten hiermee een nieuwe stap in hun duurzaamheidsstrategieën. RENATURE® 3D is een op maat gemaakte beschermende verpakking die voornamelijk bestaat uit plantaardig zetmeel. Het is gecertificeerd door TÜV Austria en dus geschikt voor thuis- en tuincompostering. Afhankelijk van het ontwerp van de verpakking kan het gebruik van dit biomateriaal een CO2-besparing tot 50 procent opleveren. Nog een voordeel op het vlak van duurzaamheid: het zetmeel dat wordt gebruikt voor de productie is een bijproduct van de voedingsindustrie dat anders zou worden weggegooid. RENATURE® 3D heeft dezelfde beschermende eigenschappen als EPS. Producten zijn dus perfect beschermd in de verzenddoos. De delen kunnen meerdere keren worden hergebruikt. Consumenten kunnen ze gebruiken om hun eigen goederen te verzenden. Zo kan de bestaande verpakking met behulp van een schaar en een beetje water worden omgezet in nieuwe geometrische vormen en worden gebruikt als beschermende verpakking voor andere voorwerpen.

Storopack hecht veel belang aan het behoud van hulpbronnen en werkt er voortdurend aan om nog duurzamer te worden. Daarom streeft het bedrijf ernaar om tegen 2025 ten minste 50 procent van de beschermende verpakking die het zelf produceert, te maken van gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen.

Op maat van de verzonden goederen

RENATURE® 3D is geschikt als verpakkingsoplossing op maat voor alle verkoopmarkten, van kleine oplagen tot massaproductie: in vergelijking met de productie van EPS-vormdelen is er geen gereedschap nodig. RENATURE® 3D kan uiterst compact worden gebruikt. Gebruikers kunnen daardoor hun bestaande doosformaten blijven gebruiken. De beschermende verpakking zorgt voor een optimale bescherming van de goederen in de doos: de delen zetten de te verzenden goederen vast en voorkomen dat ze verschuiven. Dankzij de speciale, veerkrachtige celstructuur absorbeert het materiaal schokken en biedt het zo een optimale bescherming tegen beschadiging tijdens het transport. Storopack, de specialist in beschermende verpakkingen, adviseert en ondersteunt fabrikanten en e-commercebedrijven bij alle aspecten van hun op maat gemaakte RENATURE® 3D beschermende verpakking.