Ein Karton mit Produkten und weißen Papierpolsterbögen

EEN NATUURLIJK INPAKMATERIAAL VOOR DE PERFECTE BESCHERMING

Persbericht van 11.01.2022

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Een natuurlijk inpakmateriaal voor de perfecte bescherming

NIEUWE STOROPACK PAPERbubble®-PAPIERVELLEN VORMEN EEN INNOVATIEF EN DUURZAAM ALTERNATIEF VOOR TRADITIONELE LUCHTKUSSENFOLIE

Metzingen, januari 2022. De specialist in beschermende verpakkingen Storopack biedt met zijn PAPERbubble®-papiervellen een innovatief en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele luchtkussenfolie in zijn assortiment. PAPERbubble® van Storopack gebruikt papier in combinatie met lucht. De nieuwe PAPERbubble®-papiervellen bieden dezelfde uitstekende, robuuste en langdurige bescherming als de traditionele luchtkussenproducten. Aangezien de papiervellen van Storopack volledig recycleerbaar zijn en geproduceerd worden met hernieuwbare grondstoffen, verminderen ze het gebruik van primaire grondstoffen en fossiele hulpbronnen. Daardoor zijn ze het ideale product voor bedrijven die beschermende verpakking van hoge kwaliteit even belangrijk vinden als duurzaamheid. “Goed productdesign is de sleutel tot de circulaire economie. Storopack hanteert ecodesignprincipes om verpakking duurzamer te maken. We willen overtollig verpakkingsmateriaal vermijden en dus geen onnodig gebruik maken van grondstoffen,”, vertelt Paul Deis, PAPER Product Manager bij Storopack.

Innovatief en gebruiksvriendelijk design
Dankzij het nieuwe formaat zijn de PAPERbubble®-papiervellen vooral geschikt voor het verzenden van delicate en kleine producten zoals cosmetica en elektronische onderdelen, en online postorders in het algemeen. De voorgeproduceerde papiervellen zijn gebruiksvriendelijk aangezien ze in het midden al geperforeerd zijn. Daarnaast zijn ze flexibel zodat de goederen tijdens de verzending optimaal worden beschermd. Op die manier kan de inpakker de juiste hoeveelheid verpakking bepalen en zo verspilling verminderen. Het papier biedt een eenvoudige oplossing voor het inpakken en bufferen van verpakte goederen en voor het opvullen van lege ruimtes in de doos. PAPERbubble® is beschikbaar in een speciaal ontworpen doos van 300 vellen. Dankzij de PAPERbubble®-doos kunnen de papierbuffers eenvoudig, ergonomisch en direct bij het verpakkingsstation worden uitgepakt. Er is geen plaatsing van een machine nodig voor PAPERbubble®, waardoor het optimaal in de bestaande distributielijn kan worden geïntegreerd zonder grote investeringen.

Storopack-klanten kunnen hun producten met de papiervellen niet alleen doeltreffend beschermen, maar ook in een zeer elegant, indrukwekkend en uniek formaat presenteren. PAPERbubble®-vellen bieden eindklanten een positieve en duurzame uitpakervaring.

 

René Jochum
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstr. 17
D-70565 Stuttgart
T +49 711 97893-35

storopack@cc-stuttgart.de