HANDIG VOOR DE PAKTAFEL

Persbericht van 22/04/2024

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Handig voor de paktafel

Handig voor de paktafel – de houder voor watergeactiveerde tape voor COMFORT.PACK-stations

Metzingen, maart 2024 – Storopack, de specialist in beschermende verpakkingen, lanceert weer een handig accessoire voor verpakkingsstations waarmee veel tijd kan worden bespaard in het verpakkingsproces. De nieuwe houder voor watergeactiveerde tape (WAT) voor COMFORT.PACK-stations is in het oppervlak van de paktafel geïntegreerd. Zo kunnen de verzenddozen snel en gemakkelijk over de houder worden geschoven en ergonomisch worden dichtgekleefd. Storopack ontwerpt elk COMFORT.PACK-station volgens de individuele vereisten van de klant. De WAT-houder is daarbij een handige toevoeging die het proces efficiënter en ergonomischer maakt.

Schuiven, toevouwen en klaar!

Watergeactiveerde tape hecht goed, is bestand tegen scheuren en stof en kan gerecycleerd worden. Met de in de tafel geïntegreerde WAT-houder biedt Storopack een optimale oplossing voor dit afdichtingsmiddel. Storopacks oplossing bespaart ruimte en versnelt het verpakkingsproces in vergelijking met de standaard houders voor watergeactiveerde tape die bovenop de paktafel worden geplaatst. Het is ook ergonomischer werken in vergelijking met modellen die op de tafel worden geplaatst of vastgehouden moeten worden: om de onderkant van de doos dicht te kleven met watergeactiveerde tape, hoeft hij niet opgetild te worden, maar kan de doos gewoon over het oppervlak van de houder worden geschoven. Het apparaat snijdt vervolgens de tape af en de operator kan de overige stukken tape vastkleven. Zo komen medewerkers minder in contact met de lijm van de tape, in tegenstelling tot de gangbare modellen die op de tafel worden geplaatst.

Flexibel en langer gebruik

De houder voor watergeactiveerde tape voor COMFORT.PACK-stations is geschikt voor alle doosformaten en biedt zo de nodige flexibiliteit in het verpakkingsproces. De machine kan verder ook stroken tape in de gewenste lengte produceren met één druk op de knop. Die kunnen dan bijvoorbeeld worden gebruikt om de bovenkant van de doos dicht te kleven. Eenvoudige bediening stond centraal tijdens de ontwikkeling van de machine: de houder werkt met grotere, industriële rollen watergeactiveerde tape met een buitendiameter tot 400 mm en tapebreedte van 60 tot 80 mm. Er past drie liter water in de tank. Daardoor kan de machine langer worden gebruikt dan een standaard tafelmodel totdat de rol vervangen of de tank gevuld moet worden. Het vervangen van de rol duurt één à twee minuten. Dankzij de gemakkelijke toegang kan de WAT-houder ook snel worden schoongemaakt, en dat zonder gereedschap.
 

Perscontact

René Jochum
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstr. 17
D-70565 Stuttgart
T +49 711 97893-35

storopack@cc-stuttgart.de