MILIEUBELEID

  1. Duurzaamheid
  2. Milieubeleid

HET MILIEUBELEID VAN STOROPACK

De “Visie & Richtlijnen” van Storopack, een formeel overeengekomen set principes die voor alle medewerkers van Storopack gelden, vragen om maatregelen op basis van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij als geheel. Wij opereren oprecht, eerlijk en streven naar continuïteit. Leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor de motivatie en ontwikkeling van teamleden ten behoeve van een sociaal, cultureel en milieubewustzijn. Hier vindt u de volledige versie van onze “Visie & Richtlijnen”.

Onze producten zijn gemaakt van onbewerkte grondstoffen of bestaan waar mogelijk uit tot wel 100% post-consumer gerecycled materiaal. Onze producten met het label “bio” zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn biologisch afbreekbaar. Ze zijn tevens gecertificeerd door gerespecteerde, onafhankelijke instellingen (DIN CERTCO, www.dincertco.com en BPI, www.bpiworld.org).

Daarom keren wij ons tegen alle andere producten met het label “bio” of “biologisch afbreekbaar” die hiervoor minder hoge standaarden hanteren, hierdoor de consument misleiden en de geloofwaardigheid van onze hele branche in gevaar brengen, zoals kunststof producten met oxo- of micro-additieven die in de praktijk helemaal niet biologisch afbreekbaar zijn, maar alleen desintegreren en zodoende onzichtbaar worden. Dergelijke producten brengen bovendien een correcte recyclingkringloop in gevaar.

Om het voor u gemakkelijk te maken, voorzien wij onze producten met de aanduiding “4R”. Hiermee geven wij het volgende aan: REDUCE, REUSE, RECYCLE en RENEW.

REDUCE (verminderen)

Dit product en het bijbehorende productieproces zijn ontworpen ter vermindering van het gebruik van grondstoffen.

REUSE (hergebruiken)

Dit product kan meerdere keren voor zijn oorspronkelijke doel worden hergebruikt.

RECYCLE (recycleren)

Afval afkomstig van consumenten of de industrie van dit product kan onbewerkte grondstoffen vervangen.

RENEW (hernieuwen)

Dit product is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals hout of planten.