STOROPACK DOET ZIJN JAARLIJKSE KERSTDONATIES

Nieuws van 29.01.2024

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Storopack doet zijn jaarlijkse kerstdonaties

Eind vorig jaar heeft Storopack opnieuw kerstdonaties gedaan aan vier organisaties in de buurt van zijn internationale vestigingen.

In Frankrijk ging de donatie van Storopack naar ŒUVRE DES PUPILLES des Sapeurs-Pompiers de France, het kinderfonds van de Franse brandweer. Deze stichting is officieel erkend als liefdadigheidsorganisatie en ondersteunt alle kinderen van overleden brandweerlieden, of die nu zijn omgekomen terwijl ze aan het werk waren of niet. Daarnaast helpt ze brandweerlieden en hun gezinnen, en biedt ze ondersteuning aan jonge en voormalige brandweerlieden in moeilijkheden.
Als familiebedrijf vindt Storopack het erg belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving. Daarom steunt het dit jaar het essentiële werk van dit goede doel met een donatie van € 12.500, die op 21 december 2023 werd geschonken in Ancenis, in de buurt van de Storopack-vestiging in Anetz.

Ook MUT-Mümmelmannsberg, een netwerk dat zich inzet voor de maatschappelijke omgeving in Hamburg, Duitsland, ontving een donatie van € 12.500. MUT-Mümmelmannsberg ondersteunt sinds 2003 de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Afhankelijk van de behoeften kunnen kinderen, ouders of het hele gezin op hun hulp rekenen. De donatie werd in de aanloop naar kerst overhandigd aan de algemeen directeur van MUT-Mümmelmannsberg, Jonny Schütze, in de Storopack-vestiging van Hamburg.

Zoals ieder jaar steunt Storopack humanitaire organisaties die de samenleving helpen te verbeteren. Sommige daarvan focussen op kinderen, en in het bijzonder op onderwijs, maatschappij of gezondheidszorg. De overige twee kerstdonaties van 2023 gingen naar Diakonie-Sozialstation Metzingen e.V. in Duitsland en naar Càritas in El Prat, Spanje.