NIEUWE RecyClass-CERTIFICAAT BEVESTIGT DAT AIRplus® 100% Recycled VOLLEDIG VAN GERECYCLEERD MATERIAAL IS GEMAAKT

Nieuws van september 2023

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. RecyClass-certificaat

RecyClass-certificaat bevestigt dat de AIRplus® 100% Recycled-folie van Storopack volledig van gerecycleerd materiaal is gemaakt

Metzingen, september 2023. Onze AIRplus® 100% Recycled-luchtkussens zijn nu gecertificeerd door RecyClass. Die certificering bevestigt dat in de volledige productlijn van AIRplus® 100% Recycled-folies volledig gerecycleerd plastic wordt gebruikt. Daarmee zijn wij een van de eerste fabrikanten die deze hoge marktstandaard bereikt. Het certificaat wordt in heel Europa erkend voor alle EPR-systemen (uitgebreide producentenverantwoordelijkheid). Met de AIRplus® 100% Recycled-luchtkussens dragen we ons steentje bij aan de circulaire economie, voldoen we aan de Europese regelgeving voor kunststoffen en helpen we negatieve effecten van plastic afval op het milieu te voorkomen. De folie biedt dezelfde uitstekende beschermende eigenschappen als conventionele luchtkussens die gemaakt zijn van nieuwe grondstoffen. Daardoor is hij ideaal voor bedrijven die beschermende verpakking van hoge kwaliteit even belangrijk vinden als duurzaamheid.


RecyClass certificeert waardeketen van Storopack
Alvorens over te gaan tot de certificering van de waardeketen voert RecyClass een volledige controle uit. Het certificaat bewijst dat het volledige proces – van de grondstoffen, via de productie tot de verkoop van de uiteindelijke luchtkussens – voor 100% uit gerecycled plastic bestaat. Dit leidt tot een grotere transparantie en vergroot het vertrouwen van de klant in AIRplus® 100% Recycled-folie.
In vergelijking met folie zonder gerecycleerd materiaal wordt de uitstoot van broeikasgassen met 30 procent en het waterverbruik met 57 procent teruggedrongen over de hele levenscyclus. AIRplus® 100% Recycled kan bovendien verschillende keren worden gerecycleerd en na gebruik opnieuw in het kringloopproces worden gebracht.